20 huhtikuuta 2019

Essi Paju: Koskenniskan naapurissaEllibslibraryn puolelta lainattu e-kirjana sunnuntaina 14.4.2019 noin 15:30, kun huomasin, että tämä toivelistallani ollut just ilmestynyt kirja olikin jo e-kirjavalinnoissa just sunnuntaina ilmestynyt sinne. Olin kyllä ihan, että WOW!!!!
Kariston sivuilta:
271 sivua, hintana Kariston omilla sivuilla 26,90euroa. Adlibriksellä 26,70e. Tietty postikulut nostattaa hintaa.
Olin muuten e-kirjan ihkaeka lainaaja!!!!! WOW! sillekin :)

Kariston sivuilta kirjan esittelyteksti.
Kun nelikymppinen nainen tulee potkituksi pois töistä ja jätetyksi nuoremman takia, vitsit ovat vähissä. Erityisesti Aavaa huolettaa, miten hän kykenee rahoittamaan oman ja teini-ikäisen tyttärensä hevosenpidon, ovathan rakkaat eläimet heille lähes elämäntapa. Onneksi Aava saa kuulla läheisellä maaseudulla tallia pitävän Raijan tarvitsevan tuuraajaa hermolomansa ajaksi. Vuohenkulman tallilla odottavat monen sortin yllätykset, ja kaiken kukkuraksi pesti venyy odotettua pitemmäksi. Miten ihmeessä Aava selviää, kun rehuntoimittaja, Koskenniskan kartano, ei enää suostu myymään mitään velaksi? Ja onko kartanon raamikas pehtoori avulias vain hyvän hyvyyttään - ja onko hän ylipäätään edes sitä mitä on kertonut olevansa?

Koskenniskan naapurissa on oivallinen päivitys vanhan hyvän ajan viihderomaanista. Sitä pippuroivat nykypäivän ilmiöt Tinder-deitteineen ja elämäntaitokouluttajineen, ja aivan oman viehätyksensä sille antavat upeat ja kauniit hevoset.

Essi Paju on esikoiskirjailija, joka tunnetaan entuudestaan nimellä Päivi Lukkarila. Omalla nimellään Päivi Lukkarila on kirjoittanut lähinnä hevosaiheisia nuortenromaaneja, Essi Paju sen sijaan kirjoittaa aikuisille - mutta hevosilla on nytkin merkittävä osa tarinoissa.

Omat tunnelmat kirjasta:
Tämä ol nyt ensmäinen kunnollinen e-kirja, jonka olen luurin sovelluksesta lukenut. En kyllä pahemmin tykkää puhelimen kautta kirjoja lukea, vaan tämä ol nyt ihan pakkotilanne, sillä halusin ehdottomasti lukea tän opuksen. Kyllä mä sentään kirjat luen ennemmin konkreettisina kirjoina sivuja käännellen.
Säästin tällei kuitenkin reilut kolokytä euroa, minkä kirjan tilaaminen verkosta ois kuitennii kustantanut.
Aloin het silloin sunnuntaina tätä lukea.
Tekstin kirjoitusvirheet ois kyllä pitänyt korjata kunnolla pois, ennen kirjan painoon vientiä. 
Mikä onkaan sen inhottavampaa, kuin tankata tekstiä, jossa on kirjoitusvirheitä. Niitä ol vähän siellä sun täällä tekstissä, loppupuolellakin. Siitä suuri miinus kirjalle.
Aihe sinänsä vaikutti kiehtovalle, kun ol kirjoitettu nelikymppisestä naisesta ja hevosista. 
Minä nimittäin nuorena tyttönä tykkäsin lainata kirjastosta just heppakirjoja, kun kaverit lukivat Tiina-kirjoja. 
Piirtelinkin paljon hevosaiheisia kuvia, joita väritin vesiväreillä, kuin Kylli-täti aikoinaan joulukalenteriohjemissaan.
Ihan äkkiseltään ei kyllä tupsahda mieleeni aikuisille suunnattua hevosaiheista kirjasarjaa. 
Kyllähän nuorille vissiin jottain heppakirjoja on. 
Tämä ol positiivinen löytö Kariston uutuuskirjakatalogista, kun löysin 7.1.2019 ja lisäsin bc-sivuston toivelistalle.
Paljon ol kirjaan mahdutettu tapahtumia: ol maallemuuttoa, hevostilan hoitoa, remppahommia, Tinderi-deittiä, ex-miehiä ja uusia ihastuksia. 
Nuita Tinderi-juttuja lueskellessa mieleeni palautui niin elävästi omat deittailut. En tosin koskaan ole ollut Tinderissä.
Positiivisesti yllätyin, kun tarinassa ol maininta Yle Teeman laatuelokuvista. Niitä tulee itsekin katsottua aina välistä.
Olenkin aikoinaan syksyn uutuuskirjana lukenut tämän Päivi Lukkarilan yhden kirjan: 
Kyllä mä lukisin mieluusti jatkossakin tätä kirjasarjaa. 
Annan kyllä täydet 10+ pojoo sille, että kirjoitetaan tällaista tarinaa ihan suomalaisista asioista! Tiedä, kuinka kauan tällaisetkaan asiat on pinnalla, kun seuraa tuota maailman menoa.
Pieni pyyntö: Kun tulis jatkoa tälle!!!! Pliis!!!!! Tahtoo tietää, kuinka Aavan ja Petterin tulee käymään jatkossa. Tuleeko heistä pari? Pariutuuko Aava kenties jonkun Tinderi-tyypin kanssa? Miten käy hevosjuttujen???
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Eilen kävin keräämässä karviaisia

Voi kääksyn kääks, äsken meinasin olla hätää kärsimässä! Tul wikipedia-teksti tähän kirjoituskenttään ja en meinannut millään saada sitä poi...