06 joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivän jouluhaikuhaaste

On aika avata tämän itsenäisyyspäivän jouluhaikuhaasteen luukku numero 6.
Aamun aloitin kuuntelemalla juutuubista linkitetyn Porilaisten Marssin, Finlandia hymnin ja vielä Jean Sibeliuksen Finlandian. Siinäpä sitä aloitusta tälle päivää.
Iltapäivällä kahden aikoihin ajelin hautuumaalle viemään haudoille kaksi kynttilää. Taaskin kävi kylmä viima ja pit vähän varrota, että kynttilöissä pysyy liekki palamassa. Olin kynttilöiden sydämet leikannut kotona lähtiessä hiukan lyhyemmiksi. Aika varovasti sai käppäillä kirkon editse hautuumaalle, näytti pelottavan liukkaalle, vaikka siellä ol kyllä sepelikiveä viskottu pitkin pihhaa. Pysyin koko reissun sentään pystyssä, ihme ja kumma! Päivällä aiemmin olin puolisen tuntia jaksanut kahtoa Yle Teemalta Tuntematon sotilas-elokuvaa. Pakko ol käydä heittään pienet tirsat, sillä edellisyönä olin nukkunut vain muutaman hassun tunnin. Jo puoli tuntia uinuttua heräsin, iliman mittään herätyskelloa ja tuntui, että olisin nukkunut ainakin kaksi tuntia! Jännä juttu.
Nyt siihen tämän päivän luukun aiheeseen ja mitä miun kynästä tulikaan esille. Tässäpä miun jouluhaiku:

                              Kaksi kynttilää,
                          kylmä viima haudoilla.
                                 Lippu salossa.

                                                   

Siinäpä on Jean Sibeliuksen Finlandia ja videossa on aivan ihastuttavan ihanaa luontokuvaa kauniista Suomestamme.
Illan linnanjuhlia odotellessa kulutan leppoisan rauhallista iltaa. Linnanjuhlien aikaan poltan kilokynttilää pöydällä ja makustelen ihanalla narskujuustolla ja äiteen tekemällä omppuhillolla. Ai että! Maistoin jo muutaman palan tätä ihanaa Leipäjuustoa kyseisen hillon kera ja voin sanoa, että toimii!
Hyvää Suomen 101. Itsenäisyyspäivän iltaa Sinulle!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...