11 toukokuuta 2018

Teinpäs hyvvää linssisoppaa

Tänään ol kauppareissupäivä.
Jo viikko sitten jätin ostamatta juustoa ja nyt en sitten ostanut ennää lihaleikkelettäkään leivän päälliseksi. Olen jotenkin turtunut ostaan joka ikinen viikko sen juustopalan ja palvikinkkua/keittokinkkua/pippurikinkkua. Nyt sitten vaihtoehtoisesti teki mieleni ostaa maksamakkaraa ja yllätys yllätys tomaattisilliä!
Leivissä oli vielä muutamissa tuotteissa -50% ja tottapa mä ostin kaikki löytämäni, eli neljä tuotetta. Siihen kun lisätään vielä palautuspulloista saadut rahat, niin säästin kauppareissulla reilun viisi euroa! Olen oppinut syynäämään tuotteista kilohinnat ja koitan ostaa kaikkein halvinta. Tosin kotimaisen tomaatin ja tuorekurkun kohdalla en kyllä tingi, niitä ostan ennemmin, kuin jotain ulkolaista.
Olin jo aiemmin tässä keväällä ostanut paketin vihreitä linssejä ja nyt sitten tein niistä soppaa porkkanan, inkiväärin ja soijarouheen kera. Lisäsin viimoisen kasvisliemikuution, hippusen suolaa, maustepippuria, mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa ja pizzamaustetta. Hyvin tul passeli soppa ja maistui kyllä hyvälle! Koitan vähentää suolan käyttöä, mut aina ruokaan on hippusen sitä lisättävä. En todellakaan halua syyä jottain vetisen makuista soppaa.
Ruisleivälle leikkasin neljä siivua maksamakkaraa ja astioihin pilkoin suippopaprikaa, tuorekurkkua kuorettomana ja tomaattia.
Mulla on jääkaapissa pilkottuna vesimelonia. Siitäkin luin, että ne siemenet on terveellisiä. Aina yleensä olen ne viskonut roskiin, vaan enpä enää visko, vaan suuhuni laitan :)

Olen niin mielissäni, kun tän kuukauden kauppareissuilla rahaa on mennyt hippusen yli 100 euroa. Aiemmin, kun en ole ostanut halpistuotteita, enkä viitsinyt seurata hintoja, on mielitekoihin mennyt jo yhdellä reissulla melkein 100 euroa ja se, jos mikä, on kauhistuttavaa! Ei näillä tuloilla passaa tuhlailla. Ja nyt varsinkin, kun piti ostaa autoon varaosia, eikä mennyt ekasta katsastuksesta läpi, kun paukahti katsastuskonttorilla jarrutestissä jarrunesteletku. Olhan se hyvä, että siellä paukahti, kuin että ois liikenteessä mennyt ja oisin ollut johonakin lepikossa henki veks!
Juu, miun auto pääsee tiistaina korjaamolle ja toiveissa on, että saan sen sitten loppuviikosta ja menis katastuksestakin läpi. Eka katastusreissukin söi sen 80 euroa, kun ei saatu aikaa varattua netin kautta, ei toiminut varaussivut. Eli autosta on tulossa laskua vielä se korjaamolasku ja uusintakatsatus. Huh huh! Ei pahemmin hurrata! Kaikki ylimääräinen tuhlailu on nyt pannassa. Vain välttämättömin tulee hankittua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...