31 toukokuuta 2018

Kukkakaalipitsa


Tässä on nyt jonniin näköinen luurikuva tuosta aamupäivällä tekemästäni kukkakaalipitsasta. Ohje on uusimman Yhteishyvä-lehden ruokalehtisestä. Lehti tuli jo jokunen aika sitten ja tämä pisti kyllä het silimään niin, että pistin ainekset puutoslistalle ja ostinpa hiukan extraakin.
Ohjeessa mainittiin punainen pesto. Ekaa kertaa etsin kaupasta sellaista. Löytyipä sit chilitahna ja inkivääritahna. Kaikki kolome pienissä lasipurkeissa. Olhan ne ostettava.
Kukkakaali ei ollut ikävä kyllä kotimaista, ol vain ranskalaista kukkakaalia, joka maksoi reilut kolme euroa. Mut halusin tehhä tätä tänään, joten piti tyytyä siihen. Onneksi oli Närpiön kirsikkatomaatteja, vain 98 snt rasia, ostin kaksi, että saan herkutella toisella.
Kukkakaali siis siivutettiin pesun jälkeen leivinpaperin päälle.
Jauheliha ruskistettiin, lisäsin tavallista sipulia ja valkosipulia( ei ollut ohjeessa ), heitin mausteeksi maustepippuria, mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta ja ohjeessa ollutta pitsamaustetta ja suolaa ropsaus.
Peston (3rkl) joukkoon inkivääritahnaa ja chilitahnaa, sit vaan levitin mönjän kukkakaalien päälle, siihen jauhelihajutska, puolitin kirsikkatomaatit, laitoin joukkoon ja pinnalle juustoraastetta (kotimaista emmentaalia valmiina raasteena, helpotin hommaa) ja koko komeus uuniin 225 asteeseen reilu vartiksi.
Kukkakaalit jäipi kivan rapsakoiksi, niin kuin ohjeessa olt. Ja voin sannoo, että jos kukkakaalista tykkään, niin tämä ol kyllä hyvvää ja kivan tulista. Jääpi sellainen jälkitulisuus suuhun :D
Mun mielestä on parempaa, kuin taikinapohjallinen pitsa ja aion kyllä tehhä tätä vielä kotimaisestakin kukkakaalista.

Tein mä lisäksi samalla uunin lämmöllä vielä sämpylätaikinasta ihan vain peltileipää. Tein siis puolen litran sämpylätaikinan ja viskasin sen uuniin paistumaan. Hyvvää ol sekkiin tuon kukkakaalihässäkän kera. Slurps, sanon minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...