19 toukokuuta 2018

Häälähetys Englannista


Katselin tv1:n häälähetystä. Ensin tuli yhdeltä alkava joku haastatteluohjelma ja kahden pintaan alkoi sitten kunnon tohinat, kun Harryn ja Meghanin häät alkoivat.

Morsian saapui hääkirkkoon komialla autolla, kahden sulhaspojan kanssa. Sitä ennen hän kyllä tuli äitinsä kanssa ihan eri autolla. Kait siirtyi sitten hääautoon jossain sivummalla.

Mulla alkoi kyyneleet valua silmistä, kun Meghan nousi autosta kirkon edessä. Niin kaunis morsian! ja säätilakin Englannissa, kuin morsian, aurinko paistoi kommeesti!

Hienosti morsian käveli kirkossa hetken matkaa ihan yksin, kunnes sitten prinssi Charles tuli hänet saattamaan alttarille Harryn viereen.

Alttarilla morsiuspari piti suloisesti toisiaan kädestä kiinni.

Jännää oli seurata kirkossa puhunutta piispa Michael Curryn puhetta. Sitä ei ollut suomennettu lähetyksessä, mutta hyvin sai selvää, että hän puhui rakkaudesta ja tulesta. Monta kertaa hänen pitkän puoleisessa puheessa esiintyivät sanat Love ja Fire :) Ja voi, miten eläväisesti hän esitti puheensa! Sitä oli ilo seurata! Piispa Curry päätti puheensa sanaan Love.

Kirkossa esiintyi gospel-kuoro kappaleella Stand by me. Sen tahdissa oli kiva tunnelmoida, sillä tykkään tuosta kappaleesta.

Kun hääpari siirtyi Harryn isän ja Meghanin äidin kanssa allekirjoittamaan häätodistuksia, häävieraille esiintyi tummaihoinen nuorimies soittamalla kolme kappaletta sellolla. Viimeinen kappale oli Ave Maria. Kyllä kuulosti kauniille sellon soitto. Tykkäsin.

Kello oli viitisen yli kolme, kun hääpari vihdoin lähti kirkosta kansan eteen. Hääsuudelma nähtiin kirkon portaiden ylätasanteella. Oi että!

Hääpari asettui avonaisiin hevosvaunuihin ja matka kansan parissa kohti juhlapaikkaa alkoi.

Hääkulkueessa hääparin perässä tuli soittokuntaa niissä korkeissa mustissa hatuissaan ja sotilaitakin oli kulkueessa aseet olallaan. Olihan sitä kommeeta seurata. Vaan huvittavaa oli, että kulkueen jäsenet joutuivat ihan selvästi tallomaan hevosten tipauttamiin lantakasoihin, sillä sitä tavaraa oli kadulla runsain mitoin. Varmaan vallattoman hyvän tuoksuiset kenkuliinit kulueen ihmisillä.

Tv1:n lähetys tuli päätökseen neljän aikoihin.

Kuningatar oli antanut tänään Prinssi Harrylle kolme arvonimeä:  Sussexin herttua, Dumbartonin jaarli ja Kilkeelin baroni.
Meghan on tästä lähtien Sussexin herttuatar.

Ne juhlat on juhlittu nyt telkkarin välityksellä. Onnea vaan tuoreelle avioparille!!! Ja runsaasti rakkautta!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Richard Burton: A Christmas Story

Olen saanut kirjasen 6.10.2017 bookcrossing-kirjana Soinista. 1991, 41 sivua. Kirjan sisälirpaketekstit: Richard Burton often claim...