10 maaliskuuta 2018

Yösyöttö-elokuva


Tänään lauantaina 10.3.2018 vuokrasin Elisa Viihteestä 2017 valmistuneen Yösyöttö-elokuvan. Se maksoi 4,90 euroa ja katseluaikaa sille tuli 48 tuntia. Tottapa mä laitoin elokuvan heti pyörimään, kun sen olin maksanut kahden pintaan. Elokuva kesti 1h30 minsaa.
Wikipediasta: Yösyöttö on vuonna 2017 ensi-iltansa saanut suomalainen komediaelokuva, jonka on ohjannut Marja Pyykkö. Se perustuu Eve Hietamiehen samannimiseen romaaniin vuodelta 2010. Elokuvassa näyttelevät Petteri Summanen, Ulla Tapaninen, Hannele Lauri, Niko Saarela, Ria Kataja, Pihla Viitala, Juha Muje, Lauri Tilkanen, Marjaana Maijala ja Marja Salo.
Elokuva valittiin New Yorkissa järjestettävän Nordic International Film Festivalin kilpasarjaan ja elokuva esitettiin 12. lokakuuta 2017 festivaalin avajaistilaisuudessa. Sen englanninkielinen nimi on Man and a Baby.[1] Elokuva voitti parhaan elokuvan palkinnon (Best Nordic Feature 2017) Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa.

Olen lukenut nämä kaikki kolme Eve Hietamiehen Antti ja Paavo Pasasen kirjaa Yösyöttö, 
Tarhapäivä ja Hammaskeiju. Kaikista kirjoista kyllä tykkäsin tosi paljon ja halusin
nähdä tän elokuvankin.
Elokuva oli kyllä hyvä ja Petteri Summanen oli kyllä oivallinen näyttelijävalinta tähän elokuvaan.
Oli huvittavia ne kohdat, joissa Antti mietti kuumeisesti esimerkiksi, mitä vastaa
lastensuojeluviranomaisille, kun tulivat kotikäynnille.
Elokuvassa oli mielestäni sopivissa kohdin näitä Antin miettimisjuttuja. Ne ol niin hellyttäviä!
Hauska kohta oli myös, kun Antti sitten pääsi eräänä tiistai-iltana hiukan viihteelle,
ekaa kertaa Paavon syntymän jälkeen ja Antti lauloi baarin karaokessa ihan onnessaan
Haddawayn What is love-biisiä.
Tämä kyseinen biisi on ollut mun nuoruudesta lähtien ihan ehdoton ykkönen!
Paavoa esitti elokuvassa peräti viisi eri muksua. 
Elokuvan lopulla mulle tuli ihan kyyneleet silmiin. Paristakin syystä.
Elokuvan loppupuolen yhdestä tapahtumasta ja siitä syystä, 
että nyt mullekin tuli vauvakuume atiiviseksi tän leffan myötä! Juu-u!
Saa nähä sitten, kuinka kauan se kestää :)
Suosittelen ehdottomasti tätä elokuvaa! 
Ei ollut turha vuokraus Elisa Viihteestä.

1 kommentti:

  1. Tämä oli juuri se leffa, jonka kävin naispuolisen ystäväni kanssa katsomassa ihan spontaanisti, kun minua mukaan kysyi. Parhaan ystäväni kanssa en ikipäivänä olisi päässyt sitä katsomaan, koska hän on mies, enkä usko, että olisi tykännyt leffasta ollenkaan. Oli vähän sellainen 'akkojen leffa', mutta ei huonolla tavalla! Ei tuo Yösyöttö siis minustakaan mikään huono ollut. Ihan hauskoja kohtauksia siinä oli, vaikka jotenkin jäi silti sellainen olo, että olisin saattanut tykätä kirjasta enemmän.

    Yleensä en suomalaista komediaa katso, mutta juurikin Yösyötön rohkaisemana (kun huomasin, että suomalainen komedia on parantunut huomattavasti niistä kauheista Uuno Turhapuron ajoista) aion käydä katsomassa nyt leffateattereissa pyörivän Hevi reissun. Se on varmaan aika aivoton pätkä, mutta saattaa olla vielä Yösyöttöäkin enemmän omaan kieroon ja synkähköön huumorintajuuni sopiva leffa.

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...