27 maaliskuuta 2018

Tuntematon sotilas 2017-elokuva


Tänään tiistaina 27.3.2018 sitten vihdoinkin saapui postin tuomana tämä jo viime tiistaina postitettu elokuva. Kyllä mä pitkän aikaa tätä elokuvaa vartosin luokseni, sillä tilasin jo ennakkoon tän cdon.fi-sivustolta joulukuun alussa, ilman postikuluja sain tän, eli 16,95 euroa just kävin maksamassa.
Tiirasin tän heti, kun pääsin ulkoreissulta sisälle, 10:55-13:50, enkä kertaakaan pitänyt paussia.
En ole koskaan aiemmin kokonaan katsonut Tuntematon sotilas-elokuvaa itsenäisyyspäivänä, siis niitä vanhempia versioita. Alkua ja välimaastosta kyllä olen tiirannut, mutta telkkariversiona tämä elokuva on joka kerta tuntunut yhtä työläältä seurattavalta. Joten haastetta ol, kun aloitin elokuvahetken yhdentoista pintaan.
En ole myöskään kirjana lukenut tätä, joten aika vaillinaiset olivat tiedot tästä. Silti halusin elokuva itselleni hankkia. Tämähän ilmestyi dvd:nä vasta nyt maaliskuun puolen välin jälkeen, eli sillä tämän itselle saaminen oli pitkissä kantimissa.

Elokuvan takakannesta:
Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan romaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan - miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Elokuva kesti siis kolmisen tuntia. Oli kyllä järkyttävän vaikuttava elokuva. Lopussa tuli kyyneleet silmiini. En osaa nyt muuta sanoa.

Wikipediasta: Jatkosota käytiin Suomen ja Neuvostoliiton välillä 25. kesäkuuta 1941 – 19. syyskuuta 1944. Jatkosotaa käytiin Suomen rintamalla samaan aikaan kuin Saksa toteutti operaatio Barbarossan nimellä tunnettua laajaa hyökkäystä Neuvostoliittoon. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...