15 maaliskuuta 2018

Aurinkoinen pakkaspäivä

Tänään aamusella läksin autolle ennen yhdeksää, irrotteleen auton päällä olevaa suojahuppua. Siinä menikin jokunen tovi sitä irrotellessa. Onneksi auton sisätilalämmitin oli jotakuinkin sulattanut tuulilasin. Pääsin siis liikenteeseen. Kiersin taaskin pidemmän reitin kautta ässämarketille ruokaostoksille. Tulihan sitä ostettua vähän muutakin, löysin jo muutaman kivan, aika edullisen jutun äitienpäivälahjaan :) Ostoksiin meni tällä kertaa hiukan päälle 60 euroa, ei ole halpaa lystiä käydä kerran viikkoon kaupalla. Harvemmin menee alle 50 euroa. Siis kauheeta! Ajatella, että vielä markka-aikaan saattoi satasella ostaa paljonkin ruokaa. Vaan ei kyllä enää alle 20 eurolla saa paljoo mitään. Kaikki kallistuu! Löysin mä sentään kaksi tuotetta -50% alennuksella, ihan kiva :) Vielä jokin aika sitten en tiiraillut lainkaan ruokatavaroiden hintoja, vaan ennen joulua se nuukuus iski, joka ol ollut kavoksissa jokusen vuoden.
Kauppareissun jälkeen vaihdoin tuulilasiin uudet teipit. Sit otin rautalapion ja läksin parkkipaikalle irrottelemaan autopaikalta lumijäätä, ettei auto ole parkissa vinksallaan. Hyvä tovi siinä meni sitä hakatessa. Sain vaihtaa hiukan kuulumisia päätyasunnon vanhan miehenkin kanssa, kun tuli autoaan putsaamaan ja läksi asioilleen. Kivasti paistoi kyllä aurinko, mutta pakkasta vaan ol.
Kello ol melkein 11, kun tulin sisälle ja olin saanut auton parkkikselle suojahupun alle huiliin :)
Mulla ihan kädet tutisi sen rautalapion kanssa kohkaamisen jälkeen, etten pystynyt hetkeen edes kirjoittaan mitään. Oli ihan sellainen tunne, etten kirjoita enää koskaan mitään kynällä.
Sit iltapäivän puolella vasta aloin kuoria pottuja muussia varten ja paistoin ihan paistinpannulla, oikeassa voissa paketillisen kalapuikkoja. En ole aikoihin, moneen, moneen vuoteen paistanut pannulla kalajuttuja. Nyt olin siitä haaveillut pitkään ja tänään sen toteutin. Kuorin muussin päälle raakaa valkosipulia viipaleina, pilkoin vihreää paprikaa puolikkaan ja neljä pientä kalapuikkoa, ruisleipää floralla ja Kuusamo punaleima-emmental-juustolla. Voi että ol kyllä hyvvää!!!! Oikeeta herkkuruokaa!!!
Mulla on vielä jääkaapissa iso foliovuoka viime keskiviikkona tekemääni kaalilootaa, vaan on välistä pitänyt tehhä jotahin muuta sapuskaa.
Tänään en ostanut kaupasta mitään valmisruokaa, hyvä minä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...