02 helmikuuta 2018

Veera Vaahtera: Sopivasti sekaisin


Kirjastosta lainattu pokkari. 245 sivua, Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki 2017.
Takakansiteksti:
Hykerryttävän hauska kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun tunnollisen naisen mitta tulee täyteen.
Matleena Riikonen on äiti, vaimo ja kirjastotoimenjohtaja, joka on sietänyt muiden lapsellista käytöstä liian kauan. Enää hän ei aio siivota toisten sotkuja, ei kotona eikä työpaikalla, vaikka puoliso ja alaiset sitä odottaisivat. Hoitovapaalla oleva mies osaa kai itsekin käynnistää pyykinpesukoneen? Eivätkö aikuiset alaiset muka kykene ratkaisemaan pikkukiistojaan ilman että pomo juoksee jatkuvasti erotuomariksi? Hyvää tarkoittava kurinpalautus suistaa elämän kuitenkin kaaokseen, jonka keskeltä tuntuu löytyvän vain yksi pelastuskeino: huomaavainen ja huoliteltu Juhani.

Omat tunnelmat kirjasta:
Sain tän pokkarin luettua lauantaina 27.1.2018 kello 15:05. Minusta on mukavaa lisätä lukutietoihin myös kellon aikakin. Kerään vieläkin vuoden varrelta luettuja kirjoja ihan paperille listaan. Olen kerännyt niitä jo vuodesta 2011. Olisi vain pitänyt jo tälle vuotta hankkia ihan vihko sitä varten. Tai hei, kyllähän mä voin sen vieläkin tehhä, kun ei niitä luettuja ole vielä, kuin 7 kipaletta. sen mä teenkin tänään. Ja aiheeseen!
Tykkäsin tästä tarinasta. Oli jotenkin mukavaa vaihtelua lukea lapsiperhearjen touhuista, kun ei itsellä nuita muksuja ole. Tuleekokaan koskaan ehkees olemaankaan, mene ja tiedä.
Jotenkin sykähdyttävimmät kohdat löytyivät kirjan sivulta 98:
Matleenan mies Tero ajattelee näin:
Mä en saanut sitä ajatuksista, vaikka mä juoksin pakkasessa joka päivä niin kovaa, että oksensin.
Matleena ajattelee:
Miten kiihkeästi olinkaan häneen rakastunut, niin totaalisesti, etten ollut maistanut syömääni ruokaa kahteen viikkoon, enkä pystynyt hoitamaan yksinkertaisimpiakaan työrutiineja unohtamatta kesken kaiken, mitä olin tekemässä.
Tässä tarinassa kuvattiin hyvin Matleenan kipuilua suhteessaan Teroon, kun Matleenasta tuntui, että hän saattaa jopa jättää Teron, kun mies ei hoida kotitöitä lainkaan, vaikka viettää kaiket päivät muksujen kanssa kotona. Oikein itseänikin jänskätti lukea, että kuinka tarinan päähenkilön perheessä tulee käymään.
Hyvä opus ja hyvä lukuelämys! Kannatti lainata, kun oli roikkunut bookcrossingin toivelistallani pitkään, eikä tullut muualta hakituksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Jouluhaikuhaasteen puuttuvat luukut 7-11

Tässä on tältä aamua tehdyt tuotokseni ( luukut 8-11) ja lisäsin uupuneen 7 luukun, kun huomasin, että sekin uupuu vielä tästä blogista. Nä...