15 helmikuuta 2018

Marja Orkoma: Pepperoni & Pikilanka


Kirjaston kirja, kovakantinen, 218 sivua. Bookwell Oy Juva. Kustannus-Mäkelä Oy, Karkkila 2014.

Takakansiteksti:
Lesti & Lautanen on toiminut vajaan vuoden. Hennan suutarinliikkeellä menee hyvin ja Aurin lounasravintolakin on pärjännyt kovassa kilpailussa. Nuoret naiset ovat solahtamassa Satakielilaakson elämänmenoon.
Auri suunnittelee laajentavansa liiketoimintaansa juhliin. Pirteä kanta-asiakasrouva haluaa viettää syntymäpäiväjuhlansa Lautasen tiloissa ja toivoo pääruuaksi pepperonipitsaa. Tytär on menusta toista mieltä ja kun päivänsankari pitää pintansa, juhlat päättyvät pienimuotoiseen katastrofiin.
Aurin ja Hennan kotipuolesta kantautuu hieman huonoja uutisia, eivätkä naiset säästy kolhuilta rakkauselämässäkään. Onneksi kevät on päivä päivältä lähempänä - ja Brysselissä kukkivat jo syreenit...
Satakielisiskojen toinen osa.
Omat tunnelmat kirjasta: Aivan liika kauan tahkosin tämän tarinan parissa. Piti jatkolainata kirjaston kirjat ja äänikirjat, kun en ehtinyt saattaa urakkaa loppuun kuukauden sisällä. Aina ei mene suunnitelmat just niin, kuin on ajatellut. Tuossa just ennen Salkkareitten alkua sain tän luettua vihdoin loppuun. Jotenkin oli hämmentävää lukea kirjaa, kun en tahtonut pysyä kärryllä, että kumpi näistä kirjan naisista olikaan se hienostoneiti ja kumpi se tavallinen? Kumpi piti ravintolaa ja kumpi oli suutari? Ärsytti suunnattomasti.
Sivulla 199 mainitaan sana joulet: "joulet kyllä karisisivat,..." Siis kuka puhuu jouleista???? Ei kukaan. Ne on kaloreita, joista laihduttajat vouhkaavat ja kaikki naisten lehdet. Kyllä minäkin amiksen ekalla( 1991-1992) jouduin opiskelemaan jouleja, mutta enpä ole törmännyt tuon vuoden jälkeen kyseiseen sanaan, ennen kuin tätä kohtaa kirjasta lukiessani. Hämmentävää!!!!
No, onhan tämäkin luettu. Ihan kiva juu. Ei herättänyt sen kummosempaa mielikuvaa. Eikä tästä kyllä jää mitään pysyvää mielikuvaa tän kirjoituksen jälkeen mieleeni. Tässä tyhjään ajatukset kohti uutta opusta, joka sekin on vielä Marja Orkoman kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...