02 helmikuuta 2018

Enni Mustonen: Yllätysperintö
Kirjastosta lainattu, kovakantinen 271 sivua, Otava, Keuruu 2003.

Takakansiteksti:
Koivikon Anna on viittä vaille valmis agronomi, joka tuskailee gradunsa kanssa espoolaisessa kaksiossa. Avomies Rami on saanut Saksasta töitä jo muutama kuukausi sitten ja Annan olisi päätettävä jäädäkö vai lähteä.
Kun Annan kännykkä pirisee keskellä Isoa Omenaa, elämä muuttuu kuin salamaniskusta. Vain muutama metri mustaa jäätä keskisuomalaisen maantien siltarummun kohdalla eikä isoveljeä Mattia enää ole. Sen paremmin Matin nuoresta leskestä kuin Koivikon teräsmuorista ei ole hoitamaan karjatilaa, jossa riuskoja otteita vaativat puolivalmis navetta, sotkuiset raha-asiat ja puolensataa lypsävää sarvipäätä. Ottaako Anna haasteen vastaan? Ja miten käy entisen elämän, kun tunteita hämmentävät niin nuoruuden ihastus Harri kuin naapurin Ilkka, jonka avioliitto on pahasti rempallaan?
Suosittu viihdekirjailija Enni Mustonen kertoo elävästi 2000-luvun maalaiselämästä, jossa rakkaus kirkastaa ankarimmankin arkipäivän.

Omat tunnelmat kirjasta:
Sain luettua tämän tiistaina 30.1.2018 kello 17:08.
Oli ihan mukava maalaistarina, jossa aika paljon kivaa työn kuvausta maatalon töistä ja elämästä.
Jotenkin odotin koko kirjan ajan, että tämä tarinan Anna olisi lähtenyt johonkin maatalon ulkopuoliseen työpaikkaan, ei tahtonut mule mennä millään jakeluun, että hän tekee töitä vain maatilalla. Ja toinen odotuskohta oli se, että olisin kaivannut jotain vaikka kaupassakäyntiä, että miten se sujuu ja mitä kauppareissulla tapahtuu ja ketä muita kaupassa kenties on samaan aikaan? Sitä ei vaan tapahtunut koko kirjassa. No, tämä oli vain maatalon hommia kuvaavaa tarinaa ja toisaalta ihan mukavaakin sellaista.
Tämäkin kirja oli notkunut toivelistallani pitkään ja nyt sain sitten kirjaston kautta tämän luettua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Vaihdan uuteen osoitteeseen

Tämä blogi jääpi elämään omaa elämäänsä. Olen luonut uuden blogin hetki sitten. Jatkan osoitteessa: Anun Ajatusten Aarteita