08 helmikuuta 2018

Aakkostusurakka tehty

Lauantaina katsottuani töllöstä Putous-ohjelman jakson mä sen vihdoin ja viimein aloitin. Kirjojen karismisen hyllyistä veks, jotka eivät enää sytytä lukuhommiin mua.
Ensimmäisen aakkostushomman kirjoilleni tein alkuvuodesta 2014 ja silloin listasin kirjat vihkoon. Nyt sitten alkoi tosiurakka saattaa kirjat uuteen järjestykseen. Paljon läksi opuksia hyllystäni pois, sillä hyllyt pursusivat ihan yli äyräiden, sillä kirjoja oli peräti 410! Siis kirjoja, jotka odottivat lukemista. Niitä on 2011 kesästä saakka kertynyt bookcrossingin kautta ja on niitä tullut itsekin hankittua hiukan liika leväperäisesti. Vaan nyt miusta on tullut kriittinen sen suhteen, mitä hylyyni hankin, tahi haluan. Kun sain vihdoin sunnuntaina bc-sivustolle merkattua hylyistä lähteneet kirjat saatavien joukkoon, karsin myös siellä olevasta toivelistastani paljon kirjoja veks.
Sunnuntaina tein myös kauppareissun ja vapautin kauppaan eräälle pöydälle 6 kirjaa, joista eilisen kauppareissun tehtyäni huomasin kadonneen puolet. Ihan kiva, vaan odotin, että kaikki olisivat kadonneet tuolta pöydältä. Jätinpä ne loputkin odottamaan, että joku bongaa ne kauppareissullaan.
Aakkostusurakan hylyyn jääneille kirjoille sain vihdoin ja viimein tiistaina tehtyä, just ennen salkkareitten alkua. Kyllä mä huokasin helpotuksesta! Toiseen kirjahyllyyni jäi vielä kaksi melkein täyttä hyllyä tyhjäksi, tosin vain odottamaan, että saan loput kirjahyllyhöpsötykset paikalleen. Kun on erinäisiä kynttiläjuttuja kertynyt ja sit on nuita itse virkattuja koreja, joissa säilytän kutimia ja muita juttuja, niin nehän sit vei sitä hyllytilaa. Mutta avot, kyllä nyt olen taas tyytyväinen hetken verran, kun hyllyt on tämmingissä ja kirjat listattu vihkoon uudelleen. Laskin hyllyihin jääneet kirjat ja on niitä vieläkin aika kiva määrä, 285 kpl! Ja nämä siis vain odottaa lukemista. Mullahan on paljon muitakin kirjoja, jotka viepi pikkuveljen itsetekemän hyllykön, jossa kaksi osaa täynnä puutarha yms. kirjoja.
Eilen äitiliinin soittaessa kerroin, että olin listannut hyllyihin jääviä kirjoja, hän heti kysyi, ettenhän mä vaan karsi mitään kukka-tai puutarhakirjoja. No enpä tietenkään, vaan romaanit, joihin en enää kajoa, saapi läkseä tästä kämpästä. Nyt mulla odottaakin peräti 7 kassillista kirjoja, jotka olen ajatellut kuskaavani kassi kerrallaan tuonne kylälle aina kauppareissujen yhteydessä.
Minulla on muutenkin ollut pientä erinäistä karsintahommaa täällä kodissani. Olen vihdoin ja viimein saanut kylppärin peilikaapista hössötykset veks ja jäljelle jäi vaan jutut, joita oikeasti käytän, eli sielläkin on taas tilaa! Sen homman jälkeen sain myös kaksi olkkarin pöytää raivatuksi. Niiden tavarapaljoutta olin harmitellut jo pidemmän aikaa. Se vaan aloittaminen on aina pitkän kaavan takana, jostahin kumman syystä. Sit kun saapi homman tehdyksi, ei se niin karmeaa olekaan.

Tänään olen ihan vain omassa kotona. Mulla on pyykit peseentymässä koneessa ja posti pitäs hakea lootasta. Tuskin siellä on mitään muuta, kuin ilmaislehdet vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...