21 tammikuuta 2018

Peter Franzén: Särkyneen pyörän karjatila-äänikirja

Kirjastosta tän viikon tiistaina lainattu, sisälti 5 cd-levyä, joidenka jokaisen kesto oli reilut 73 minsaa, eli kaiken kaikkiaan 6h12min.
Takakansiteksti:
Sydämellinen ja riemastuttava yhdenpäivänromaani isoäidin hullunmyllyksi menevistä syntymäpäivistä.
Maatilan vanha emäntä ja perheen matriarkka Kaino täyttää 80 vuotta. Paikalle tulevat Kainon aikuiset lapset perheineen ja joukko yllätysvieraita. Jos juhlille oli käsikirjoitus, se unohtuu saman tien, sillä iloinen jälleennäkeminen kääntyy vääjäämättä ennustamattomaksi sekamelskaksi.
Juhlissa on tarjolla kakun ja yhteiskuvan lisäki fyysisiä ja henkisiä kolhuja. Vanhat kaunat ja uudet intohimot pulpahtavat pintaan eikä kirkkaiden löytyminen helpota järjestyksenpitoa.
Mustan komedian kääntöpuolena on aikuisten sisarusten suhteiden herkkä ja tarkkanäköinen kuvaus.
Peter Franzénin itse lukema Särkyneen pyörän karjatila-äänikirja on samaan aikaan sydämellisen hauska maatilakomedia ja inhimillisen surumielinen kattaus sisarusparven toiveista, turhautumista ja ilon aiheista - maailmasta, jonka niin moni tunnistaa omakseen.

Äänite Kustannusosakeyhtiö Tammi, äänitys Silencio Oy 2017.

Omat tunnelmat tarinasta:
Loppuvuodesta lisäsin kirjan toivelistalleni. Facebookissa ennen joulua Tammi tarjosi maistiaislukemisena linkin kautta tästä tarinasta muutamat ekat sivut ja tottapa mie ne lukasin.
Tiistaina sitten vuoden ekalla kirjastoreissulla bongasin äänikirjana tämän ja tottapa otin lainaan. Iltasella aloitin ekalla levyllä. Tänään su.21.1.2018 kello 14:43 sain kuunneltua viidennen, eli vimpan levyn tarinasta.
Tarinassa ihanaa kuvausta. Saara ja Siiri ihania naapurin ikäneitoja, aina toivottivat Jumalan rauhaa Kainon syntymäpäivillä.
Ihanan hassun hauska Kaino-mummo, pieruja höpsön hölmöissä kohdissa paukutteleva.
Saa hihittää  ja hekottaa, kun tarinaa kuuntelee. No, mukaan mahtui totta kai vähän vakavempaakin, joten ei tämän kuuntelu pelkkää hihitystä ollut.
Ihan kiva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...