23 tammikuuta 2018

Eilen kävin äänestämässä

Lähdinpä heti maanantaina aamusta äänestysreissulle kirjastolle. Olin päättänyt jo hyvissä ajoin, että kenelle mie ääneni annan. Kyllä se oli ihan selkeä valinta, vaikka Mies koittikin harhauttaa minnuu perjantain rehveillä, ihan kiusallaan tietty :) Meillä olikin kunnon vaalikeskustelut sinä iltana, oikein antoisaa moinen, kun jostahin kumman syystä minnuu on alkanut viime aikoina kiinnostaa politiikka. Jo viime vuonna monena kertana seurasin eduskunnan kyselytuntia, ensin alkuun radion kautta ja sitten kerran kokeilin töllön kautta ja koukkuun jäin! Sehän on niin hupaisaa touhua, kun Hallituksen jäsenet antavat ihan kaikkiin kansanedustajien hyviin kysymyksiin niin ympäripyöreitä vastauksia, että eihän niistä ota pirukaan selevää!
Juu, siellä äänestyksessä siis tapahtunutta...
Ensinnäkin miun vaalivirkailija kirjoitti nimensä lappuun siihen äänestäjän kohdalle, vastapäätä istunut toinen vaalivirkailija huomasi erheen ja sanoi tälle miun virkailijalle, että kirjoitit väärälle puolelle. No, tätipä sitten tulosti uuden lappusen ja nyt siis osasi kirjoittaa nimmarinsa oikeaan kohtaan. No, sit tämä samainen virkailija oli länttäämässä äänestyslappuseen leimaa ja sen leimasimen korkki oli tiukasti kiinni, ihmetteli, kun ei tullutkaan leimaa ja sitten osasi vasta ottaa korkin pois ja sai läntättyä leiman lappuseen ja vihdoin viimein pääsin pudottaan lappusen lootaan.
Olipa siinäkin häslinkiä kerrakseen. Täti vaan nauroi, että olin hänen aamun ensimmäinen äänestäjä, toisella virkailijalla oli kyllä samaan aikaan äänestäjä. No, mie olinkin liikkeellä jo ysin jälkeen aamusta, sillä olin kotosalla jo takaisin ennen puoli kymppiä.
Että sellainen maanantai. Sitten en pahemmin muuta saanutkaan eilen aikaan.
Tänään tiistaina olen sitten pessyt kaksi koneellista pyykkiä telineelle kuivumaan ja koitin soitella äiteelle onnittelusoittoa, vaan eihän se vastannut, tovi ment ja soitti mulle takaisin ja sanoi, että oli siivoushommissa. Ei me kauaa siinä sitten jaariteltu, kun hänen pit jatkaa hommia. Saattaapi olla, että ajelen porukoilla tulevana viikonloppuna ja vien äiteelle synttärilahjan ja toivottavasti pääsen näkemään poikasakin samalla :)
Huomiselle päivälle on luvattu kunnon lumimyräkkää, joten huomennakin kotoilupäivää tiijossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...