31 joulukuuta 2017

Pieni kooste 2017 luetuista kirjoista

Tämän vuoden aloitin ihastuttavalla Raija Orasen Ackté-kirjalla, jonka sain Mieheltä joululahjaksi. Tykkäsin lukemastani kyllä mahdottoman paljon ja kun kirja pääsi loppupuolelle, koetin hidastaa lukemista, ettei tarina loppuisi liian pian.

Sophie Kinsellan Himoshoppaaja tähtien tiellä ja Himoshoppaaja korjaa potin-kirjat luin perätysten, kun olivat tarpeeksi kauan ehtineet olla hyllyssäni. Molemmista tykkäsin, kuten kaikista lukemistani Kinsellan kirjoista. Hänellä on vain sellainen hassun hauska tyyli koota kasaan hyviä tarinoita, joita lukee kyllä ilokseen. Minulla onkin kokoelmassani kaikki ilmestyneet Himoshoppaja-sarjan kirjat ja jos vielä joskus siihen sarjaan joku kirja ilmestyy, toki sen hankin itselleni. Näitä muita Kinsellan kirjoja mulla ei ole hankittuna, paitsi Kuka on pomo-kirja, se vielä odottaa hyllyssä lukemista, vaikka onhan vissiin taaskin alkuvuodesta tulossa joku opus Kinsellalta. En vielä tiedä, hankinko sitä itselleni. Ei ainakaan ole toivelistallani bookcrossingissa.

Kirsi Pehkosen Sydämenasioita Jylhäsalmella oli kivaa luettavaa ihan uudelta kirjailijalta, minulle nimittäin. Muistaakseni, kun googletin Pehkosen nimeä, niin hän on kyllä kirjoittanut joitakin kirjoja. Tälle Jylhäsalmen kirjalle on nyt alkuvuodesta tulossa jatkoa ja sitä kyllä odotan.

Anneli Kivelän Katajamäellä kaikki hyvin-kirja oli pelastukseni, sillä luulin, ettei häneltä ilmestykään jokavuotista Katajamäki-kirjaa, mutta niin vain ilmestyi. Täytyykin taas googlettaa, että onko tulossa ensi vuonna uutta tarinaa häneltä. Minä vaan olen niin täysin tykästynyt Katajamäki-sarjaan ja sen henkilöhahmoihin!

Vuoden koskettavin lukemani kirja on ehdottomasti Päivi Lukkarila & Emilia Mäkinen: En ikinä luovuta-kirja. Sitä ei kyllä pystynyt lukemaan ilman kyyneleitä! Kosketti näin herkkää ihmistä todella paljon, mutta siitäkin huolimatta, tai ehkä sen takia, pidin kyllä lukemastani.

No, sitten se tän vuoden täysin turhake-kirja ja tarina on ehdottomasti Pasi Ilmari Jääskeläisen Väärän kissan päivä. En vaan tykännyt yhtään tarinasta, enkä ymmärtänyt kirjailijan juonenkäänteitä tarinassa, sillä hypättiin paikasta toiseen, ihan tosta noin vain. Siis ihan paska kirja! En aio koskaan enää tarttua kyseisen hemmon kirjaan!!!!!

Tänä 2017 vuonna, luettuja kirjoja on koossa 77 ja lisänä vielä 24 Mauri Kunnaksen joulukalenterikirjaa. Sivumäärää en ole jaksanut ynnäillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Richard Burton: A Christmas Story

Olen saanut kirjasen 6.10.2017 bookcrossing-kirjana Soinista. 1991, 41 sivua. Kirjan sisälirpaketekstit: Richard Burton often claim...