18 joulukuuta 2017

Jouluviikon maanantaita

Sitä on sitten kunnialla selvitty pikkujouluviikonlopun hässäköistä.
Perjantaina tuli vuoden paussin jälkeen serkkulikka luokseni kylään ja ukkaasina ol viettää pikkujoulut. No, tulhan niitä nyt jotenkin vietettyä, vaikken ennää näin vanhalla iällä mikkään bilehirmu olekaan, päinvastoin. Ekana iltana silmät jaksoi pysytellä auki vähän yli kolomeen. Sit sain unta vaivaiset neljä tuntia. Notkuin tovin läppärillä, kun serkkulikka veti hyvillä unenlahjoilla sikeitä olkkarissa. Sitten kummiskin hipsin itsekin vielä peiton lämpöön, kun tuppasi paleltaan, vaikka oli täysvaatetus päälläni. Sain pienen tovin nukuttua ja sit vaan kahvia tuusaamaan, että lähtee lauantai käyntiin jotenkuten. Onnekseni ei ollutkaan päivän ohjelmassa jouluostoksille lähtöä Tuuriin, vaan serkkulikka armahti miut siitä piinasta kertomalla perjantaina, että hän kyllä löytää loputkin lahjat kotipaikkakunnaltaan. Kyllä mä huokaisin helpotuksesta! Olin jotenkin ressannut itteäni sillä, että pittää lähtee joulunalustungokseen, mutta hyvä näin!
Iltapäivällä keittelin meille kattilallisen kalasoppaa ruoaksi ja voi että mahtoi maistua hyvälle!
Paljoa ei kyllä tullut selkää oikastua sinä päivänä sängyllä, vasta ihan loppuillasta, kun serkkulikka alkoi värkkäämään juustoja tarjolle. Tulihan siinä otettua vielä muutama lasi punkkua, että sai pullon veks jääkaapista. Kauhea väsymys oli kyllä koko lauantain ja vain odotin hetkeä, jolloin saatan sanoa, että mun on lähdettävä unille. No, puoli kahdelta sitten luovutin ja lähdin etsimään itseäni pesääni unimaailmaan. Oli kyllä ihanaa päästä sänkyyn ja ummistaa väsyneet silmät! Ei sitä jaksa ennää valvoa kaiken yötä riekkumassa, vanhuus tulee!
Seuraavana aamuna vasta puoli ysiltä hipsin laittaan aamusumppia tippumaan, olin saanut ihan kivat unet, onneksi!
Serkkulikka sitten läksi ajelemmaan kotiinsa siinä ennen yhtä ja kotikoloni hiljeni. Pyykkishown alotin.
Tänään olen viettänyt ihan vain omassa kotona. En jaksanut vielä ehkees lenkkiä lähteä kiertämään, aamulla hiukan suunnittelin, vaan skippasin tältä päivää. Päätin kerätä voimia.
Äsken tulin sitten saunasta, kun sen pitkästä aikaa saatoin lämmittää. Kyllä mä jo olinkin kuumien löylyjen tarpeessa! Nyt on sitten aika kivan rento fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...