11 marraskuuta 2017

Elsa & Fred- elokuva


Netflixiltä katsoin just loppuun tämän elokuvan. 1 h 34 minuuttia kesti. 2014 valmistunut elokuva. Pääosissa: Shirley MacLaine (Elsa) ja Christopher Plummer (Fred).

Elokuva kertoo kahdesta eläkeläisestä, 80 vuotiaasta Fredistä, hän muuttaa 74 vuotiaan Elsan naapuriin. He ystävystyvät, mutta ystävyys ei ole aina helppoa, sillä Elsalla on hiukan paha tapa muunnella totuutta itsestään ja elämästään. Elsa on kuitenkin parantumattomasti sairas, mutta hän ei halua Fredin saavan sitä tietoonsa.
Tämä elokuva sai minut kyllä ilosta kuplimaan ja surulliseksi vuorotellen.
Ihanaa oli, kun elokuvassa pariskunta oli hienossa ravintolassa illallisella ja laskun saatuaan Elsa keksii jotain yllättävää ja saa myös hiukan vastahankaisen Fredin mukaan juttuunsa.
Pariskunta ehtii tehdä pienen rakkaussuhteensa aikana elintärkeän matkan erääseen kauniiseen kaupunkiin, joka on ollut Elsalla nuoruudesta saakka haaveena. Matka oli yllätys Frediltä Elsalle.
Paljon ehtii elokuvassa tapahtua, ihan alusta saakka: hassua, ihanaa ja hauskaa. Mitäpä rakkaustarina olisi, ilman jotain surullisuuttakin. Sitäkin elokuvasta löytyy.
Ihmettelin suuresti Netflixin suomennosta elokuvassa, ihan selviä kirjoitusvirheitä monessa kohtaa, kun oli kyse iästä, oli sana suomennettu isäksi! Monta kertaa kyllä sain hölmistyä suomennoksen suhteen, sillä kyllä mä ymmärrän ihan puhuttua englantia melko sujuvastikin ja siltikin tekstissä vilisi ihan ihme sanoja.
Tämä oli kyllä täydellinen lauantain piristysruiske! Suosittelen lämpimästi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Richard Burton: A Christmas Story

Olen saanut kirjasen 6.10.2017 bookcrossing-kirjana Soinista. 1991, 41 sivua. Kirjan sisälirpaketekstit: Richard Burton often claim...