01 marraskuuta 2017

Cecelia Ahern: Tapaaminen elämän kanssa


16.3.2013: Cdon.comista, tänään postista hain, 7,85e kovakantinen, 520 sivua, suomentanut Terhi Leskinen, Bookwell Oy, Juva, 2012, Gummerus kustannus.

Takakansiteksti:
Lucy Silchesterillä ei mene hyvin. Hänen elämänsä rakkaus jätti hänet, ja hän sai potkut unelmatyöstään. Lucy välttelee ystäviään, vihaa uutta työtänsä ja asuu pienessä vuokrakämpässä vain kissa seuranaan. Hänen elämänsä perustuu valheisiin: hän valehtelee työstään ja työssään, ystävilleen, vanhemmilleen, kaikille - eikä halua kenenkään näkevän, kuinka onneton hän oikeasti on.
Kaikki muuttuu, kun Lucy saa kutsun tapaamiseen oman elämänsä kanssa. Yllätys on suuri, kun Lucysta kaiken tietävä Elämä osoittautuu nuoreksi mieheksi, joka ei vaikuta kovin onnelliselta. Lucyn ja Elämän yhteinen taival ei ala lupaavasti: jokaisesta valheesta, jonka Lucy elämästään kertoo, Elämä kertoo muille jonkin totuuden. Lucy ei voi enää vältellä elämäänsä ja kipeidenkään totuuksien kohtaamista. 

Omat tunnelmat kirjasta:
14.10.2017: Tämä valikoitui nyt seuraavaksi luettavaksi kirjaksi :) 
26.10.2017: Tän kirjan pariin palaudun tänään, pienen tauon jälkeen. 
1.11.2017: Hetkittäin tuntui työläältä lukea näin paksua kirjaa, mutta loppua kohden lukeminen muuttui mukavaksi puuhaksi ja nautin hetkistä tämän tarinan parissa.
Tässäpä muutama koottu kohtaus kirjasta:
sivulla 301: " En ollut suudellut kenenkään kanssa niin pitkään sen jälkeen, kun olin ollut kaksitoistavuotiaana paikallisessa vapaa-aikakeskuksessa järjestetyssä alkuillan diskossa ja Gerard Looney ja minä olimme vaihtaneet sylkeä keskenämme kolmen peräkkäisen hitaan kappaleen ajan vetämättä välillä henkeä."
sivu 303: " Minä panen vielä paremmaksi." Tunsin hänen liikkuvan vieressäni ja sitten haistoin karmean hajun. En voinut olla hihittämättä. "Kiitos." "Teen mitä tahansa sinun vuoksesi." Hän painoi suukon otsalleni.
sivu 465: " Oletko sinä lukenut taas kirjoja? Minähän olen kieltänyt sinua tekemästä niin. Ne herättävät ajatuksia."
Olen kyllä onnellinen, että tämä on nyt luettu.
Ihanaa päästä valikoimaan omasta hyllystä uutta luettavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...