24 lokakuuta 2017

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Väärän kissan päivä


TIK TAK, KIIRUHDA! AIKA KULUU KAIKILTA!
Kaarna saa puhelun hoivakodista. Äiti tekee kuolemaa, on tultava pian. Puhelusta alkaa odottamaton tapahtumasarja, joka pakottaa Kaarnan selvittämään äitinsä salaisuuksia.
Juuri tänään Marrasvirran kaupunki juhlii vuotuista syysfestivaaliaan ja ihmiset tungeksivat kaduilla ja usvan peittämässä puutarhassa. Itse menneisyyskin tuntuu naamioituneen kirkkaaseen karnevaalipukuun. Entä mitä kaikkea Kaarnan äiti, kansainvälisen uran tehnyt psykoterapeutti, voisi paljastaa, jos dementian sumuverho väistyisi hetkeksi? Olemmeko vain muistojemme summa vai onko elämä omamme?

Kovakantinen, 342 sivua, Otava Keuruu 2017.

Omat tunnelmat kirjasta:
17.10.2017:Voi kääksyn kääks, taas on rinkikirja täällä. Johan ehdin pari päivää lukea ihan oman hyllyn kirjaa. No, taitaa tämä olla viimoinen näitä Sekaisin syksystä-kirjoja.
Iltapäiväksi on luvattu sadetta, taas kerran, joten hyvin joutaa lukemaan, kun tuli aamulenkkikin just kierrettyä. 
24.10.2017: Siis vihdoin ja viimein tämä viimeinenkin rinkikirja on kahlattu loppuun. Ja kahlaukselta lukeminen tuntuikin! Siis en voi ymmärtää, miksi tällainenkin kirja on kirjoitettu. Latisti kyllä syksyuutuuksien annin ihan täysin. Masentava kirja.
Ensin dementoitunutta naista etsitään kissojen ja koirien kanssa puol kirjaa ja sit hupskiekkaa naine onkin löytynyt ja tarina hypänny eteenpäin. Ja sit se onkin unta. Siis täh???? Missä mun ajatus ei pysynyt perässä???
Sivun 240 jälkeen tapahtunut Miss Marrasvirran itsetuhoisuus ja pistooli sai muistamaan syksyn melkein 20 vuoden takaa, kun sain kuulla veljieni koulukaverin ampuneen itsensä vain 15 vuotiaana! Muisto, niin eläväinen, sai ihan totaalikyyneliin!
Ja mitä tulee ihan kirjan viimeiseen lukuun, niin oli kyllä aika outo lopetus kirjalle. Hyvin ois voinut jättää kirjasta puolet pois. En siis tykännyt, kun ei tässä päästy oikein puusta pitkälle.
No, anteeksi ja kiitos. Halusin vain kertoa rehellisen mielipiteeni lukemasta. Enpä kyllä lisää tämän herran toisia kirjoja toivelistalle, ei tosiaankaan ole tarvetta moiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...