28 lokakuuta 2017

Miksi tunnen huonoa omaatuntoa?

Tänään sen huomasin. Minä tunnen syyllisyyttä ja huonoa omaatuntoa siitä, etten lähde ajelemaan porukoille. Olen jo pariin kertaan ihmetellyt tätä tunnetta ja aamulla sen ymmärsin, että soimaan itseäni siitä, että haluan viettää rauhaisan viikonlopun omassa kotona, enkä lähteä ajelamaan joka viikonloppuiseen tapaan porukoille viettämään lauantaita.
Miksi tunnen näin? En osaa sanoa, mistä syystä tällainen tunne on pinnalla kovin vahvasti.
Viimeksi vajaat kaksi viikkoa sitten ajelin porukoilla vaihdattamassa autoon talvirenkaat. Sen jälkeen en nyt ole siellä suunnalla ajellut. Kyllä me äiteen kanssa on soiteltu, etten mä mitenkään huonoissa väleissä sinne ole. En vaan halua viettää lauantaita joka viikko auton ratissa, vaan haluan tössätä omia hommia ihan vain omassa kotona. Sillä koti tämä minulle on, olenhan ihan pian asunut tässä samassa asunnossa jo 21 vuotta! Ei ole ollut tarvetta muuttaa pois, ainakaan vielä. Koskaanhan se ei ole sanottua, milloin se muuttopäätös tulee.
No, minä jatkan tätä rypemistä huonossa omassatunnossa. Sain sentään aamutuimaan aluille sinivalkoiset sukkaset serkkupoijalle. Nyt jo kudottu niitäkin 20+20 kerrosta molempia sukan varsia.

2 kommenttia:

  1. Syyllisyydentunto on hyvä asia, mutta jos se rupeaa syömään ihmistä sisältä, sitten siitä on päästävä eroon. Tässä tapauksessa podet huonoa omatuntoa vieläpä aivan hassusta syystä. Olet aikuinen nainen ja sinulla on täysi oikeus itse päättää, mitä viikonloppuisin teet. Rutiinin rikkominen ja toisaalta pelko siitä, että tuottaa vanhemmilleen pettymyksen, voi kirpaista toisinaan, mutta vanhemmat ymmärtävät kyllä. Jos se yhtään helpottaa niin tiedoksesi, että minä käyn äitiä katsomassa noin 2 kertaa vuodessa ja soittelemme toisillemme (äiti soittaa minulle) 1-3 kuukauden välein. Toki näemme toistemme elämää Facebookin kautta, mutta silti. Emmekä me mitenkään huonoissa väleissä ole, vaikka emme soittele joka viikko. Molemmilla on oma elämä, ja molemmat tietävät sen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentista :) Se tuli tarpeeseen.

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...