12 lokakuuta 2017

Heidi Köngäs: Sandra


Otava 2017 Helsinki, 285 sivuinen kovakantinen kirja.
Takakansiteksti:
Minun järkeeni ei millään mahdu, että tästä Yli-Väärin kulmasta tuli äkkiä niin tärkeä maakaistale, että siitä pitää talvipakkasilla taistella oikein pyssyjen kanssa ja pistimet ojossa.
Sisällissota pyyhkäisee Sandran kotipihaan ja kaikki muuttuu. Kohtalokkaiden päivien ja uenttomien öiden mittaan Sandran on vain jaksettava. Jaksettava vaikka maailma on kääntynyt ylösalaisin.

Omat tunnelmat kirjasta:
3.10.2017: Sateisen tuulisena aamuna Sandra saapui luokseni. Tämä nyt sitten jumittaa luonani jonkin aikaa, sillä eilen aloitin vasta tätä edellisen kirjan. Koetan kuitenkin ripeää tahtia lukea kirjat ja laittaa matkalleen. 
12.10.2017: Äsken sain kirjan vihdoin ja viimein luettua loppuun. Olipas rankkaa luettavaa, en voi muuta sanoa.
Tässäpä luetun matkan varrelta tunnelmapaloja:
Suolaa leivän päälle. Lotko tanssija. Naisen rintaa sanotaan nisäksi sivulla 46.
s. 74 ehkä kirjan parhaiten kirjoitettu kohta: " Kevään räikeä valo kiitää jäätä myöten, jään röpöreuna kimaltelee ja minä odotan jo kesää, että laittaisin mökin eteen porkkanamaan."
s. 252 raskasta luettavaa, on itsellä surullinen olo.
s. 273 itku tulee, ei voi mitään.
En oikein osaa muuta kirjasta sanoa. Hieno, mutta raastavan rankka lukukokemus.
 Annoin kirjalle täydet kymmenen tähteä arvostelussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Richard Burton: A Christmas Story

Olen saanut kirjasen 6.10.2017 bookcrossing-kirjana Soinista. 1991, 41 sivua. Kirjan sisälirpaketekstit: Richard Burton often claim...