02 syyskuuta 2017

Kerstin Johansson I Backe: Näkymätön Elina6.10.2016 saatu bookcrossing-kirja, seven-pokkari, 124 sivua, Otava Keuruu 2006, suomentanut Kirsti Johansson.

Takakansiteksti:
Koulussa Elina ei ole kukaan. Vaikka hän kuinka yrittää saada selvää kummallisista ruotsinkielisistä sanoista, opettaja löytää vain moitittavaa. Elina tuntee kutistuvansa yhä pienemmäksi ja kouluunmeno muuttuu yhä vaikeammaksi. Suo on Elinan valtakuntaa. Siellä hänen nimensä on Solveig ja hänellä on näkymättömiä ystäviä: Hieno-Keiju, Kukka-Koivu ja Taika-Feeri. Eikä kukaan muu tiedä, että suolla asuu myös isän henki, jolle Elina voi kertoa kaiken. Sitten koulun ruokalassa tapahtuu jotain nöyryyttävää. Mutta Elina ei aio antaa periksi. Ennemmin hän muuttuu vaikka näkymättömäksi.

Omat tunnelmat kirjasta:
6.10.2016: Kiitos valevoittaja-kirjasta. Onneksi ei voitto osunut kohdalle, on nimittäin ihan riittämiin kirjoja hyllyissä :) Mutta ihanaa oli saada tämä kirjanen ja voi olla, että tämä tulee luettua aika piakkoin. Kaunis kiitos Helsinki-kortista ja oikeista postimerkeistä, joita paketin päällä oli, molemmat lähtee keräykseen. 
2.9.2017: Luin tämän 10:46-14:15 aikana tänään, pieniä välipausseja lukuunottamatta. Ei vaan voinut pitää liikaa taukoja. Tämä oli kyllä varsin koskettavan traaginen tarina. Mua otti kyllä päähän sivun 93 tuntumassa se, kun koulun opettaja Tora Holm ohitti lukutunnilla Elinan, kuin ilmaa vaan. Todella törkeetä! Loppupuolella kirjaa tuli itkettyäkin, niin vahvasti tämä kirjan tarina vaikutti minuun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Richard Burton: A Christmas Story

Olen saanut kirjasen 6.10.2017 bookcrossing-kirjana Soinista. 1991, 41 sivua. Kirjan sisälirpaketekstit: Richard Burton often claim...