04 syyskuuta 2017

Anneli Kivelä: Katajamäellä kaikki hyvin


 Kirjakaupasta pe.16.6.2017 25,90euroa, kovakantinen, 238 sivua, Karisto Hämeenlinna, Tallinna 2017.

Takakansiteksti:
Uusia asukkaita koululla
Toistalymmentä vuotta kyläkoulua luotsannut Henri Laakso on lähtenyt paikkakunnalta ja Katajamäellä mietitään, millainen on se mies, joka pystyy täyttämään Henrin saappaat. Kun uusi johtajaopettaja sitten kesän alussa ilmestyy Katajamäelle, kyläläiset ovat lentää istualleen: mies onkin nainen! Voiko sievä nuori vaaleaverikkö olla pätevä hommaansa, jota aiemmin on hoitanut mies? Valintaansa joutuu miettimään myös tulokas, kun kaupungin valot, ihmisvilinä ja monenmoiset iltariennot vaihtuvat syksyn tullen Katajamäen hiljaiseloon. Paremmin näyttäisi kyläläisten mielestä sopeutuvan harvapuheinen Rene, joka remontoi ikivanhaa, ränsistynyttä maatilaa. Mutta miksi ja kenelle?
Onneksi kylätoimikunta järjestää entiseen tapaan reipasta ajankulua, jonka tiimoilta riittää jutun juurta kyläkaupan kahvinurkkaukseen. Ja tapahtuuhan kylänraitilla yhtä ja toista ällistyttävää ihan muutenkin!
Rakastettu Katajamäki on ehtinyt jo kahdenteentoista osaansa. Tuttu tienoo ja vakiintunut kyläyhteisö, suolana uudet tuoreet katajamäkeläiset -siinä seurassa ei voi olla viihtymättä!

Omat tunnelmat kirjasta:
30.8.2017 Tämän kirjan otin nyt lukuun eilen iltasella kahdeksan jälkeen :) Luin jo pari lukua kirjasta ja tänään sadesäässä lukeminen jatkuu :) 
31.8.2017 Kirjan lukeminen jatkuu iltasadetta kuunnellen ja illan Diana-ohjelmaa odotellen. 
4.9.2017 Antaisin tälle kirjan tarinalle kymppi plussan, niin ihanaa oli lukea vaihteeksi Katajamäen tarinaa :)
Sivulla 123 oli ihanaa jouluaattoillan kuvausta Hannen palatessa kotiinsa.
Sivulla 155 ihanaa myötätuntoa ja auttamishalua Päivikin kodin tulipalotuhojen hoitoon kyläläisiltä.
Sivulla 196 jo toistamiseen kirjassa rintamiestalo, eikö pitäis olla rintamamiestalo?
14:38 sain luettua kirjan loppuun ja lopussa tuli kyyneleet silmään siitä, että Rene ja Hanne päätyivät yhteen, tai että aloittavat seurustelun. Siihen ajatukseen ainakin kirjan tarina sai minut ja kyllä kyyneleet valuivat siksikin, että nyt on taas yksi Katajamäki-kirja luettu loppuun ja uutta saapi taas odotella, ties kuinka kauan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...