29 elokuuta 2017

Danielle Steel: Toiveiden lapset

Olen saanut tämän kirjan bookcrossingin kautta synttärilahjaksi 1.4.2015. Kovakantinen 347 sivuinen, WSOY Juva 1994, suomentanut Kaisa Luntinen.

Takakansiteksti:
Kolme pariskuntaa perustamassa perhettä, ihmisiä unelmoimassa omista lapsista -kuulostaa luonnolliselta, mutta asiat eivät aina suju niin kuin toivotaan.
Dianalla ja Andrewilla tuntuu olevan kaikkea: vaurautta, menestystä ja ystäviä. Diana kiusoittelee miestään lupaamalla tehdä lapsen jo kuherruskuukauden aikana. Mutta aika kuluu, eikä vauvaa vain ala kuulua. Särkyykö toiveiden mukana myös avioliitto?
Orpo Charlie on aina haaveillut suuresta perheestä, mutta hänen morsiammellaan Barbiella on toisenlaisia suunnitelmia. Hän on näyttelijätär, joka haluaa nähdä nimensä isoin kirjaimin otsikoissa. Charlie luottaa siihen, että lapsi muuttaa kaiken, mutta hän joutuu kokemaan ankaran pettymyksen.
Nelissäkymmenissä oleva Pilar hämmästyttää ystävänsä menemällä naimisiin kuusikymppisen Bradin kanssa, jolla on kaksi aikuista lasta. he ovat onnellisia kahdestaan - kunnes Pilar alkaa miettiä, katuisiko jälkeenpäin, ettei ole hankkinut lasta. Onko mieletöntä aloittaa niin myöhään? Mitä apukeinoja lääketiede voi tarjota?
Danielle Steel kertoo arasta aiheesta, mutta hänen romaaninsa on myös kaunis muistutus, että rakkaus voittaa kaiken.

Omat tunnelmat kirjasta:
Aloin lukea 22.8.2017 tätä kirjaa.
Tänään 29.8.2017 Just äsken, 18:20 sain tämän luettua. Ihan täydellinen lukukokemus tähän syksyiseen hetkeen! Ensimmäinen luku kirjasta tuntui kyllä kamalan pitkältä, kun vaihtui toiseen lukuun vasta sivulla 49. Sivulla 88 kommenttina on, että vauvakuume alkaa uhkaavasti nousta pintaan kirjaa lukiessa. Tunteisiin vetoavaa Pilarin ja Bradin keskustelut sivulla 108, kun Pilar on jo 42 vuotias ja onkin huomannut, että haluaa vauvan.
Kokonaisuudessaan voin sanoa, että kirjan henkilöistä justaan Pilar ja Brad muotoituivat lempihahmoikseni ja olikin mukavaa, kun kirjan loppukohtaus oli heistä kertova.
Tykkäsin lukea tätä kirjaa, vaikka väliin mahtuikin ikäviä tapahtumia, mutta eihän tämä olisi ollut kiinnostava kirja, jos kaikki tapahtumat olisivat olleet vain yhtä auvoista eloa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Jouluhaikuhaasteen puuttuvat luukut 7-11

Tässä on tältä aamua tehdyt tuotokseni ( luukut 8-11) ja lisäsin uupuneen 7 luukun, kun huomasin, että sekin uupuu vielä tästä blogista. Nä...