01 heinäkuuta 2017

Heleena Lönnroth: Rakkauden intiaanikesä


Kirjastosta tän viikon maanantaina lainattu kirja, kovakantinen, 212 sivua, kustantaja Zuppa di Porri 2014.

Takakansiteksti:
Kukkamari on asunut Topeekassa ja Clevelandissa kymmenen vuotta, mutta nyt on tullut aika palata. Hän ostaa Keski-Suomen maaseudulta pienen talon. Lapset ovat kasvaneet, Esa on tullut Suomeen jo kolme vuotta aiemmin valmistumaan puusepäksi. Essi vasta suunnittelee opiskeluja.
Kukkamari haluaa "loppuelämän miehen". Hän deittailee netissä, mutta sitten tulee paluumuuttaja Ukrainasta, Herkko, joka tietää, mitä tahtoo. Tehdään yhteinen matka Pariisiin, rakastavaisten kaupunkiin, hankitaan yhteinen koti meren rannalta. Herkko haluaa, että Kukkamarin elämä olisi turvattu.
Kaikki on "liian hyvää ollakseen totta". Pian Kukkamari saa huomata, ettei hän suinkaan ole Herkon elämässä ainoa nainen. Muutakin mustaa alkaa kertyä. Jatkuuko intiaanikesä?

Omat tunnelmat kirjasta:
Ilokseni sain huomata, että tämä on ensimmäinen lukemani kirja, jossa seikkaillaan lapsuuteni kylässä, nimittäin kirjassa mainittiin melkein alkumetreillä Multia, sivulla 7, kun Kukkamarin ostama punainen tupa sijaitsee Multialla. Sitten kirjassa hiukan myöhemmin mainittiin Ähtärikin, sivulla 93, kun Kukkamari etsiskeli muistaakseni autoa itselleen, vai oliko se nyt huonekaluja. En enää tarkalleen muista. Elin kyllä hyvin tämän kirjan tarinassa mukana, ettei ihan pikkuseikat jääneet niin mieleeni.
Tämä kirja oli muuten ihka eka tältä kyseiseltä kirjailijalta, jonka luin. Aiemmin en ole tutustunut hänen tuotantoonsa. Tähän kirjasarjaan kuului kaksi aiempaa kirjaa, mutta niitä ei ainakaan menneenä maanantaina näkynyt kirjaston hyllyssä. Olihan tässä tarinassa hiukan omanlaisensa mielikuvamaailma, mutta hyvin tuli luettua, kun eilen aloitin ja tänään, tuossa ennen puolta neljää saatoin tarinan loppuun. Jäi aika kihelmöivään kohtaan ja mulla onneksi on seuraava kirja, joka kenties on jatkoa tälle tarinalle. Aloitan sen lukemisen vielä tänään.
Tämä oli muuten jo kolmas kirjaston kirja tälle viikkoa, jonka sain loppuun luetuksi. Hyvä minä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...