18 kesäkuuta 2017

Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä

Kirjastosta lainattu, viides ja tällä erää viimeinen kirja.
Pehmeä kansinen, 243 sivuinen, Tammi, Helsinki 2016.

Takakansiteksti:
Hilpeän hauska kertomus siitä, mitä tapahtuu kun introvertti sinkkunainen joutuu kosketuksiin reaalimaailman kanssa.
Lotta on lukutoukka, joka on luonut elämälleen täydelliset puitteet: hän on sinkku ja töissä kirjastossa. Lukemista eivät pääse häiritsemään edes ihmissuhdesotkut, sillä Lotan sosiaalinen kanssakäyminen rajoittuu siskon yllätysvierailuihin ja vahtimestarikollegan satunnaisiin murahteluihin.
Kaikki muuttuu, kun Lotta kävelee kirja kädessä auton alle ja yläkerran mummo unohtaa hanan valumaan. Käynnistyy ketjureaktio, joka häätää Lotan kodistaan ja saa hänet hiljalleen oivaltamaan, että myös oikeilla ihmisillä - ei vain romaanihenkilöillä - voi olla toisilleen jotain tarjottavaa.
Edessä on kuitenkin uusi ongelma: valitako rinnalle sielunkumppaniksi mainostettu Jiri, jonka kanssa voi uppoutua kirjojen maailmaan, vai sosiaalinen Olle, jonka seurassa joutuu jatkuvasti epämukavuusalueelle.

Omat tunnelmat kirjasta:
Ensi alkuun hekottelin ja hykertelin itsekseni, että onpa vallan mainio ja hauska kirja tämä viimeisin viidestä lainaamastani kirjaston kirjasta. No, loppua kohden tarina sitten mielestäni vakavoitui ihan liiaksi ja viimoisilla sivuilla mun jo teki mieli itkeä ja parkua suurta itkua. No, vielä en ole toteuttanut sitä itkuparkua, mutta ehkä annan kyyneille vallan vielä tässä illan aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...