09 kesäkuuta 2017

Marja Orkoma: Sydänten satamat

Menneenä maanantaina kirjastosta lainattu, kovakantinen 240 sivuinen kirja, Kustannus-Mäkelä Oy Karkkila 1996. Karisto Hämeenlinna.

Takakansiteksti:
Annika on vihdoin kypsä itsenäisiin ratkaisuihin, vaikka ne merkitsevätki suurta elämänmuutosta. Menestyykö liike uudessa paikassa? Miten Annika tulisi paremmin toimeen aikuistuvan tyttärensä kanssa? Halutessaan eroon uskottomasta aviomiehestään Annika toivoo saavansa Saulista turvallisen rakastetun, mutta mahtaako Sauli olla sellainen mies kuin Annika kuvitteli.
Marja Orkoma kuvaa kolmen sukupolven vaiheita tavalla, joka tempaa lukijan mukaansa. Kirja on viihdyttävän romanttinen, mutta siitä tunnistaa monia nykytodellisuuden piirteitä.

Omat tunnelmat kirjasta:
Kun aloin lukea keskiviikkona tätä kirjaa, niin en pahemmin muistanut sen ykkösosan tapahtumia. tämä kirja oli jo kolmas sarjan kirja. Jotenkin kuitenkin muistin, että kirjan päähenkilö työskenteli parturikampaajana ja että hällä oli jotain häikkää kotona, muuta ei sitten muistunutkaan mieleeni.
Tätä kirjaa lukiessa, kun tulin kohtaan, jossa oli häikkää äidin ja tyttären välillä, niin tavallaan siinä muistelin sitä, kun mulla oli oman äitini kanssa sen yhden ja ainoan kerran sanaharkkaa, syksyllä 1996, eli silloin, kun tämä kirja on tullut "uunista ulos". Osasin kyllä hyvin eläytyä tahmeisiin väleihin kirjan päähenkilön ja hänen tyttärensä välillä.
Tykkäsin kyllä lukea tätä kirjaa, mutte npä osannut odottaa, että mitä tarinassa tuleekaan tapahtumaan. Aika järkyttävääkin kirjassa on kuvattu. Kirja loppui jotenkin odottavalla kohtaa, että kivaa on päästä lukemaan seuraava osaa sarjasta, joka kiltisti odottaakin tuolla olkkarin pirtin pöydällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...