07 kesäkuuta 2017

Johanna Marttila: Lemmenkukkia

Kirjastosta tänä maanantaina lainattu kirja, kovakantinen, 302 sivuinen, Karisto Hämeenlinna 2006.

Takakansiteksti:
Elämänmakuinen, herkullisesti kutkuttava tarina kypsistä naisista, joita kohtalo kieputtaa niin että heikompia huimaa!
Elina on toden totta tylsistynyt elämäänsä: tyttäret ovat jo muuttaneet omiin oloihinsa, kuopuskin kaasuttelee mopolla kylille, huushollihommat ovat tyystin Elinan harteilla ja mies kääntää iltaisin parivuoteessa selkänsä. Ei siis ihme, jos naapurin Lotta saa houkutelluksi Elinan kaupunkiin hurvittelureissulle. Uusista, hehkeistä hamosistaan villiintyneet naiset päätyvät hotellin tanssiparketille, missä muuan harmaaohimoinen herrasmies alkaa pyöritellä Elinaa huomattavan innokkaasti. Ei auta, vaikka Elina pakenee hotellihuoneeseensa, sillä kotikulmille ilmestyy kesemmällä pörräämään upea urheiluauto ja naapurit tietävät jonkun kaupunkilaisporhon rakentavan lähisaareen komeata hirsihuvilaa...
Johanna Marttilan uusi (2006) romaani jatkaa jo tutuksi tulleilla ja niin suuresti rakastetuilla linjoilla: takuuvarmoja nostalgiatuokioita kotimaisen viihteen ystäville!

Toissa päivänä siis aloin sitten lukea tätä, heti kirjastolta saavuttuani. Jotenkin oli sellainen tunne, että oisin lukenut tämän joskus vuosia sitten, en vain ole varma, mutta outo tuttuuden tunne kyti pinnan alla tätä kirjaa lukessani. Tykkäsin kyllä tarinasta, vaikka en oikein pitänyt hyvänä, kun tarinan Elina haksahti toiseen mieheen. Sitten tuli itkettyäkin tätä lukiessa, oli niin koskettavaakin tarinan tiimellyksessä. Ihan kiva tarina ja kiva kirja, ei siinä mittään.
Vielä odottaa neljä kirjaston opusta lukemista, joten seuraava tarina tulee aloitettua heti tänään vielä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle sydäntälämmittävää, kiitos, että jaksoit lukea ja vielä laittaa kommenttia minulle :) HUOM! Kommentit näkyvät vasta, kun olen hyväksynyt ne :)

Olen KesäLomalla

Jep, jep. Suulen siinerrii vaa!!! Eile aloitin KesäLoman ja sitähän jatkuu, niin pitkään, kun jaksaa. Ainaskii neljä viikkoo. Jaa, että...